Thursday, December 30, 2010

TESTIMONI PEMILIK BLOG ~ NIENEY MANOR

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog ini...

Bismillahirrahmanirrahim.. saya mulakan pengakuan jujur dan ikhlas saya ini dengan mutiara kata dari Dato' Dr. Noordin Darus...

"Jika Anda Fikir Kesihatan Itu Mahal, Cubalah Kesakitan..."

Ya.. saya terlalu setuju dengan kata-kata Dato' Dr. Noordin kerana saya sendiri telah mengalami kesakitan zahir dan batin selama lebih 2 tahun.... sehingga saya seperti orang yang mengalami masalah mental yang tidak berupaya menguruskan diri sendiri dan lama kelamaan saya terlantar sehingga tidak boleh berjalan walau untuk 5 meter sekali pun.Saya menanggung penderitaan selama lebih 2 tahun. Terlalu sukar bagaimana saya mahu menceritakan apa sakit yang sebenarnya kerana pada awalnya apabila ke doktor, doktor mengesahkan saya sihat dan tidak ada apa-apa sakit. Tetapi apa yang peliknya semakin hari saya menjadi semakin tidak kenal diri saya, tidak tahu apa yang berlaku di sekeliling saya hingga mengabaikan tugas saya sebagai seorang isteri, ibu, anak, pekerja dan juga masyarakat. Saya umpama ORANG GILA dan hanya memikirkan MATI SAHAJA! Saya juga tidak boleh melihat wajah bekas suami saya walaupun cuma mendengar namanya! Ada satu perasaan benci sebencinya pada dirinya sehingga mendengar suaranya pun saya boleh PUTUS NAFAS!Para perawat Islam menyatakan sakit saya ini disebabkan SIHIR! Wallahu'alam...

Bekas suami dan keluarga saya tidak jemu-jemu mencari PENAWAR untuk "SAKIT MISTERI" saya sehinga serata pelosok bumi ALLAH ini mereke jelajah bagu menyembuhkan diri saya. Mana tidaknya, dari seorang yang berjiwa kental, tabah, lemah lembut saya bertukar kepada seorang yang lemah, tidak mampu kenal diri sendiri. agresif dan hanya tahu mengamuk. Menurut cerita ibu saya dunia saya waktu itu CUMA makan dan tidur sahaja!

Sehingga saya dibuang kerja dari sebuah syarikat pengurusan lapangan terbang dan saya hilang jawatan dan sumber pendapatan sebanyak RM4K sebulan kerana saya tidak ada surat doktor yang boleh membuktikan saya sakit dan tidak boleh kembali bekerja. Saya semakin sakit sehingga penyakit ZAHIR mula muncul.

Pada awalnya saya merasakan nyeri di bahagian bawah perut sebelah kiri dan lama-kelamaan sakit itu semakin sakit sehingga seluruh sebelah kiri badan saya merasa kebas hingga saya tidak mampu berjalan sejauh walau sejauh 5 meter! Apabila terasa mahu ke tandas bukan yang sepatutnya keluar tetapi DARAH YANG BANYAK UMPAMA AIR PAIP YANG MENGALIR KELUAR HINGGA SAYA PITAM!

Sudah banyak klinik yang saya pergi dan doktor membuat ultrasound tetapi tidak ada apa-apa yang kelihatan, doktor suspect saya kemungkinan mendapat KANSER OVARI dan mahu saya pergi segera ke hospital utuk membuat MRI. Doktor juga menyatakan sekiranya saya lambat mendapatkan rawatan lanjut saya BERKEMUNGKINAN AKAN LUMPUH SELURUH SEBELAH KIRI BADAN SAYA! Tetapi apakan daya saya tidak punya cukup duit untuk ke hospital dan saya tidak putuus-putus berdoa semoga ALLAH SWT memberi petunjuk supaya saya boleh mengurangkan rasa sakit ini dan meneruskan hidup saya tanpa perlu ke hospital buat sementara waktu.

Alhamdulillah.. sesungguhnya ALLAH sentiasa mendengar doa dan rintihan hambaNya dan menemukan saya dengan kenalan lama saya iaitu PN. ANIZ HJ. ANWAR. Pada mulanya saya cuma mahu mendapatkan khidmat kaunseling dan terapi darinya supaya saya lebih tabah untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang bakal mendatang dan lebih kuat sekiranya benar saya akan LUMPUH SEBELAH KIRI BADAN SAYA.

Pelbagai rintangan dan halangan yang saya hadapi untuk berjaya bertemu dengan PN. ANIZ HJ ANWAR sehingga saya hampir putus asa dan TIDAK MAHU LAGI HIDUP! Akhirnyanya dengan berkat kesabaran dan doa yang tidak putus saya berjaya juga bertemu dengan beliau. Alhamdulillah.. MAHA BESAR KUASA ALLAH SWT... Setelah mendapatkan kaunseling, terapi dan menjalani EFT saya terus SEMBUH 100%!

Apa yang menariknya Pn. Aniz telah memberi hadiah 5 botol RX17 dan meminta saya mencuba keistimewaan AIR ini. Saya juga telah membeli RXTRA atas cadangan beliau. Alhamdulillah.. dengan izin ALLAH SWT satu KEAJAIBAN telah berlaku setelah saya meminum 1 BOTOL Rx17 dan 2 kali RxTRA! SAYA TELAH BOLEH BERJALAN SEPERTI BIASA DAN MAMPU MENAHAN RASA SAKIT PERUT YANG SAYA TANGGUNG SEKIAN LAMA INI!

 Selain dari itu juga saya merasakan DIRI SAYA UMPAMA BAYI YANG BARU DILAHIRKAN PUTIH DAN SUCI SEPERTI SEHELAI KAIN PUTIH! TIDAK ADA LAGI RASA BENCI KEPADA SESIAPA SAHAJA TERMASUK KEPADA BEKAS SUAMI SAYA! SAYA SUDAH BOLEH MENDENGAR ORANG MENYEBUT NAMA BEKAS SUAMI SAYA DAN SAYA JUGA SUDAH BOLEH MELIHAT WAJAH DAN BERCAKAP DENGAN BEKAS SUAMI SAYA TANPA ADA PERASAAN BENCI DAN DENDAM! ALHAMDULILLAH.. SYUKUR KEPADA ALLAH...


Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Ilahi... saya telah menemui PENAWAR SAKIT ZAHIR DAN BATIN yang saya tanggung selama ini! KESEMUA ELEMEN ROHANIAH YANG TERKANDUNG DI DALAM AIR RX17 SAYA NIKMATI DENGAN PENUH BAHAGIA KINI... SEKARANG SAYA ADALAH SEORANG HAMBA ALLAH SWT YANG:

 • SIHAT WALAFIAT

 • CERIA DAN BERTENAGA

 • PENGASIH DAN PENYAYANG

 • BERSYUKUR

 • TENANG

 • PEMAAF

 • PENYABAR

 • BERANI

 • IHKLAS

 • BERTANGGUNGJAWAB

 • BERDISIPLIN

 • RAJIN DAN BIJAKSANA

 • BERISTIQAMAH
Saya sendiri benar-benar dapar merasakan PERUBAHAN  BESAR dalam diri saya dan MEMANG BENAR Rx17 dapat MEMBANTU KITA MEMBANGKIT SISTEM-PENYEMBUHAN-SEMULAJADI @ SELF-HEALING-SYSTEM (SHS) di dalam diri kita. Selama ini saya tidak pernah tahu bahawa dala kita ada SHS ini yang mana selama ini kita TIDAK BERI PELUANG UNTUK BERFUNGSI DENGAN BERKESAN DAN SEPENUHNYA.

Sememamgnya amat MENAKJUBKAN kerana di dalam Al-Qurqn sendi ALLAH SWT adalah menyebut tentang AIR SEBAGAI PENAWAR PENYAKIT!


Firman Allah s.w.t.

Dan kami ciptakan dari air sesuatu yang hidup   ( al Anbia’ : 30 )

Khasiat AirApabila kita renungkan berpuluh-berpuluh ayat Quran tentang air, kita akan terpegun bahawa Allah rupanya selalu menarik perhatian kita kepada air. Bahawa air tidak sekadar benda mati. Air menyimpan kekuatan, daya ingatan, daya penyembuh dan sifat-sifat aneh lagi yang menunggu disingkap oleh manusia. Islam adalah agama yang paling sinonim dengan air. Menyucikan najis, bersembahyang , memegang Quran, mandi hadas dan mandi jenazah; semua itu dengan menggunakan air.
Tubuh manusia memang 75% terdiri daripada air. Otak 74.5%. darah 82% air. Tulang yang mampat pun mengandungi 22% air. Air diproses di tubuh meneruskan pesanan kepada air di otak dan pembuluh darah. Dengan izin Alah, pesanan tadi akan dilaksanakan oleh tubuh tanpa kita sedari.


Rasulullah s.a.w. bersabda,Air zam-zam akan melaksanakan pesanan dan niat orang yang meminumnya.


Sesiapa meminumnya untuk kenyang, dia akan merasa kenyang. Sesiapa yang meminumnya untuk kesembuhan penyakit, dia akan sembuh.


NIENEY MANOR
phone: 019-2051240 / 017-3609937
email: nieneymanor@yahoo.com
http://sihat-cergas2u.blogspot.com/

0 comments:

Post a Comment